ŠENTOŽBOLT - Prodaja, Hiša Samostojna

Podatki o nepremičnini

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 734.5 m2

Vrsta: Hiša

Tip: Samostojna

zgrajeno leta: 1717
adaptirano l. 2000

Nadstropje P+1+M

Regija: LJ-okolica

Upravna enota: Domžale

Naselje: Šentožbolt

EI: F (150 - 210 kWh/m2a)


Cena: 390.000,00 EUR
Natisni Priporoči prijatelju
734,5 m², samostojna, zgrajena l. 1717, adaptirana l. 2000, 12.511 m² zemljišča, P+1+M, mirno naselje, bližina prometnih povezav, prodamo. Cena: 390.000,00 EUR

Dodaten opis

Priložnost za vse, ki sanjate o umirjenem življenju in ustvarjanju (novih) poslovnih uspehov sredi zelenja, a hkrati le streljaj od glavnih prometnih povezav in vse potrebne infrastrukture, se ponuja na dlani.

V mirnem in prijetnem naselju Šentožbolt pod Trojanami je namreč na sončni legi tik ob lokalni cesti naprodaj idilično posestvo, privlačno tako iz zgodovinskega kot uporabnega vidika.

Na 12.511 m² velikem zemljišču se nahajata markantna stanovanjska hiša velikosti 734,5 m² (437 m² bivalne površine) ter funkcionalno gospodarsko poslopje s skupno površino 1.452,1 m² oziroma 1.154,6 m² uporabne površine.

Prvotni del stanovanjske stavbe je bil zgrajen leta 1717, kasneje je bila dograjena v sedanjo obliko. Piko na i mogočni zasnovi dodajo detajli, ki jih navdihuje tako pozni barok kot francoska revolucija in obdobje od konca druge svetovne vojne dalje. Stavba je trenutno ogrevana na kurilno olje ali drva, razporeditev prostorov pa med drugim omogoča preureditev v več stanovanjskih ali poslovnih enot. Leta 2000 je bila obnovljena fasada, delno so prenovljene inštalacije, ostrešje zaradi vzdržljive kritine še lep čas ne potrebuje zamenjave. Strehi tako stanovanjske hiše kot gospodarskega poslopja sta glede na obsevanje s soncem idealno postavljeni za izrabo sončne energije, k čemur dodatno prispeva  nekoliko višja nadmorska višina (cca. 520 metrov) in preko 2000 ur letnega sončnega obsevanja.

Ob hiši se nahaja privlačen vrt z večjim ribnikom ter prostorom za žar in teraso, ki je idealen za prijetno in brezskrbno preživljanje prostega časa.

Večje gospodarsko poslopje poleg stanovanjske stavbe je trenutno namenjeno spravilu orodja ter domovanju drobnice, v zgornjem delu se nahajajo tri garsonjere.

Na posestvu se je v preteklosti opravljala gostinska dejavnost, postavljena je bila žaga,  prostori so se dlje časa oddajali tudi v najem za namen bivanja več družinam ter posameznikom. Zaradi velikega obsega sta tako gospodarski kot stanovanjski del objektov idealna za preureditev oziroma za prenovo prostorov za opravljanje različnih dejavnosti, na primer gostinske oziroma turistične, obrtne oziroma poslovne, za namen skladiščenja ali konec koncev zgolj bivanja.

Velika prednost je ravno lokacija, saj omogoča dandanes zelo zaželen odmik od mestnega vrveža, hkrati pa zaradi neposredne bližine avtoceste nudi hiter dostop tako do Ljubljane kot do Celja (cca. 20 minut vožnje). V bližini so tudi šola, vrtec, trgovina, pošta in druga, za ugodno bivanje potrebna infrastruktura.

Če povzamemo, posestvo v skupni velikosti 12.511 m² predstavlja zaokroženo celoto pretežno stavbnih, v manjšem delu pa tudi kmetijskih zemljišč. Nepremičnine so zemljiškoknjižno urejene, stavbe so vpisane v kataster stavb, ravno tako je katastrsko urejen obod zemljišč.

Pogoj prodajalca: kupec prevzame obveznost plačila 2% davka na promet nepremičnin.

Nudimo pomoč pri urejanju kredita.


Kontakt

Prodajalec: Premium nepremičnine d.o.o.
Naslov: Cesta Borisa Kidriča 3, 1410 Zagorje ob Savi
GSM: 070/222-110
Email: info@premium-nepremicnine.si

Vaše povpraševanje